“Korona je bila močnejša od njegovega optimizma, močnejša od njegove silne volje živeti, in je v 31. letu v smrt potegnila Maria Pinjuha, priljubljenega novinarja Radiopostaje Mir Međugorje in sodelavca Jabuke TV,” so zapisali pri Slobodni Dalmaciji.

Po mesecu dni bitke je umrl v mostarski bolnišnici, kjer se je za življenje bojeval priklopljen na respirator.

Pri Slobodni Dalmaciji vsem tistim, ki menijo,  da je korona izmišljotin temačnih sil, neobsotječa bolezen, teorija zarote, navadno kašljanje ali prehlad, nekaj, kar se lahko ignorira, čemur se lahko posmehujemo ali se posmehujemo previdnosti drugih sporočajo: “Naš kolega Mario, mlad človek, za katerega ni znano, da bi imel prej zdravstvene probleme, je umrl zaradi novega virusa, ki seje smrt po planetu Zemlji.”

Glavni urednik Jabuka TV Goran Kutle je pretresen ob smrti kolega dejal: “Ta smrt kaže na pomembnost spoštovanja zaščitnih ukrepov in spoštovanja odločitev organov, ki jih sprejemajo. Ne smejo se vsake toliko spreminjati. Lahko govorimo, da korna je, korone ni, a ko se nekaj takega zgodi osebi, ki nam je pri srcu, ki nam je blizu, potem se dobro zamislite. Previdnost je nujna. Pomembno je ostati zdrav.”

Avtor Škandal24.si, več lahko preberete tukaj.