Da bi bilo epidemije že kmalu konec nič ne kaže na to. Namreč iz nekaterih držav že poročajo o poslabšanju epidemiološke slike, se pa marsikje bojijo širjenja ostalih vrst sevov koronavirusa, ki so večinoma še bolj kužni ter potencialno tudi bolj nevarni. »Lockdown« so tako do konca marca podaljšali v Nemčiji, javno življenje v Italiji pa se je v nekaterih deželah ponovno zaprlo.  

Tudi v Sloveniji se razmišlja o prihodnosti, premier Janez Janša je v ponedeljek povedal: “Ob morebitnem hitrem širjenju nevarnejših sevov virusa se pojavlja dilema, ali glede na semafor zmanjševati rizične stike, ali pa za določen čas dejansko ustaviti javno življenje.” Ob tem je še poudaril, da je od vseh nas odvisno kako obsežen bo tretji val koronavirusa.

V Nemčiji kot smo omenili nameravajo podaljšati zaprtje zaradi koronavirusa do 28. Marca, obenem pa razmišljajo o rahljanju nekaterih omejitev, o tem bodo razpravljali kanclerka Angela Merkel in zvezni državni voditelji. V Nemčiji so primeri koronavirusa dosegli več kot 2,4 milijona, je pa tudi vedno več razočaranja javnosti zaradi omejevalnih ukrepov ter počasnega uvajanja cepiv.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV