Na Hrvaškem so danes priznali neslaven rekord. Okužbo s koronavirusom so potrdili pri največ osebah doslej, novookuženih je kar 140 oseb. Testirali so 1322 oseb. Skupaj je pri sosedih aktivno okuženih 1088 oseb, 124 jih je v bolnišnicah, trije na respiratorju, ena oseba je bitko izgubila.

Na Hrvaškem so prvi primer potrdili 25. februarja, od tedaj pa so virus potrdili že pri 3672 osebah. Umrlo jih je 118, 2466 pa ozdravelo. V samoizolaciji je trentno 4756 oseb.

Ob otvoritvi iger v Dubrovniku je okužbo komentiral tudi predsednik republike Zoran Milanović: “Nekoliko, posebej, ko spremljam neke ameriške in zahodne kanale, se mi zdi, da zadeva mentalno uhaja izpod kontrole in se bo ljudem na koncu zmešalo, glede na to, koliko se jih šopa in ubija z informacijami, ki jih ne razumejo niti tisti, ki jih plasirajo, kaj šele voditelji in gledalci.” Ocenjuje, da se bo z virusom potrebno naučiti živeti, da pa so vsi v stresu zaradi velike količine ne povsem razumljivih informacij: “S tem bomo morali živeti in prej, ko to sprejmemo kot neke vrste normalnost, tem bolje. Denimo ne kot neko hudo bolezen, ampak kot karies. To se da ozdraviti.”

Znatno večjo število okužb kot v preteklih dneh smo včeraj zabeležili tudi v Sloveniji.

Več lahko preberete tukaj.