Včeraj je bilo ugotovljenih 1850 okužb, 19 bolnikov s covid-19 je umrlo, 1144 bolnikov se zdravi v bolnišnici, od tega 172 na intenzivni negi. Na novinarski konferenci je Tjaša Žohar Čretnik, direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano pojasnila, da so iz Slovaške prejeli posebne teste za ugotavljanje števila okužb z novim sevom. Po dosedanjih ugotovitvah kaže, da se ta različica virusa še ni razširila v veliki meri, primere okužb so odkrili pri 16 posameznikih.

Delež obolelih med stanovalci domov za starejše ostaja nizko, je pojasnila namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Se pa povečuje delež obolelih med splošno populacijo, s porastom  okužb se trenutno sooča goriška regija.

V državi je po oceni NIJZ 17.824 aktivnih primerov okužbe. Po prikazanih podatkih s strani Čakš Jagrove je povprečje potrjenih okužb v zadnjih 14 dneh 841, v zadnjih sedmih dneh pa 1245.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Razlog za previdnost: Med 877 znova testiranimi vzorci pri 16 posameznikih kaže na novo angleško različico koronavirusa!