Kot je zapisal Boštjan M. Turk s podporo portalu Prava.si naredite majhen korak za človeka in velik korak za raziskovalni medij

Raziskovalni novinar Luka Perš. (Foto: Twitter/Uroš Urbanija)

Vse kaže, da je slovenski medijski valjar levice, uspel na rob obstoja potisniti še en kritični oziroma raziskovalni medij. Zaradi mnogih razkritij se je namreč portal Prava.si znašel pod stampedom tega medijskega valjarja in posledično njegov ustvarjalec na robu preživetja.

Tako je v pretekli konec tedna ustvarjalc tega medija Luka Perš objavil, da je kljub trudu in raziskovalnemu novinarstvu na robu preživetja. To samo kaže, da se denar v Sloveniji deli izredno selektivno in omogoča preživetje medijem, ki so naklonjeni trenutni politični strukturi, na drugi strani pa se kritične medije tišči na rob propada.

Da gre za novinarja, ki se resnično trudi v raziskovalnih vodah kaže tudi pohvala s strani eminence slovenskega novinarstva Bojana Požarja. Luka Perš namreč sedaj vljudno prosi ljudi, da mu pomagajo preživeti na tem krutem trgu in pri tem so ga podprli ljudje kot so Bojan Požar, Boštjan M. Turk in še mnogi drugi. Slednji je ob tem lepo zapisal: “Sam sem tudi že podprl @pers_luka in ga bom tudi prihodnji mesec. Prosim vas vse, da storite podobno. Majhen korak za človeka, a velik za slovenski demokratični medij. Malo jih namreč je, zelo malo. Psm spet za retwit.”

Vir: X