Kovačeva in Golob bi morala ustanoviti Strateški svet za usklajevanje! Prva trdi, da za njih ni služb, drugi sprošča postopke za zaposlovanje tujcev

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

“Nika 8. marec in Robert Vlada RS nista usklajena. Nujno ustanoviti Strateški vladni svet za usklajevanje,” je malo pikro zapisal predsednik SDS Janez Janša. Zadeva se namreč nanaša na zadnjo izjavo Nike Kovač za Delo, v kateri tarna nad razmerami za mlade, predvsem na trgu dela. Na drugi strani pa vlada priznava pomanjkanje delovne sile in s sprošča pogoje zaposlovanja za tujce.

Nika Kovač je namreč za Delo tarnala, da njena generacija izredno težko dobi redno zaposlitev. Kot težavo je izpostavila tudi stanovanja, dostop do zdravnikov ter pomanjkanjem kolektivne solidarnosti. Sama izjava Kovačeve je sicer pri mnogih naletela na neodobravanje, saj ne razumejo kako so lahko mladi v zadnjem obdobju težko pridobili zaposlitve, če se soočamo s pomanjkanjem delovne sile.

Takšno stanje nenazadnje dokazuje sama vlada Roberta Goloba. Kot izhaja iz objave vlade se Slovenija sooča s pomanjkanjem ustreznega kadra, zato bo za tujce pričela sproščati pogoje za zaposlovanje v javni in državni upravi. V nadaljevanju so še zapisali, da bodo po novem lažje do zaposlitev prišli tudi migranti.

“Množičen selitveni prirast tujcev negativno spreminja demografsko strukturo prebivalstva v škodo Slovencev. Nezadostno znanje slovenščine in nepripravljenost sprejemanja slovenske kulture bo pospešeno vodilo v raznarodovanje. Poglejmo situacijo npr. v Velenju ali npr. Jesenicah,” ob tem opozarja nekdanji prvi mož Policije dr. Anton Olaj.

Vir: Twitter