KPK ustavil preiskavo Golobovih rabot in odgovornost preložil na Golobovo policijo, Janez Janša že napovedal velik spomladanski shod

Foto: (YouTube)

Komisija za preprečevanje korupcije bi morala biti neodvisen organ, ki bi svoja stališča podala ne glede na to koga in kaj preiskuje. vendar kot kaže tudi temu ni več tako, saj je namreč ustavila preiskavo zoper predsednika vlade Roberta Goloba. Kot pojasnjujejo v KPK naj bi bil razlog takšne odločitve, da zoper Goloba tečejo predkazenski postopki.

https://twitter.com/EdvardKadic/status/1749385769746100513

Kot je znano je KPK konec lanskega leta proti predsedniku vlade uvedla postopek v povezavi z razkritji Tatjane Bobnar o pritiskih Goloba na njeno delo in posledično delo policije. Sedaj bo te domnevne pritiske na nekdanjo ministrico in delo policije preiskovala ravno policija. Ob tem se pojavljajo ugibanja, da gre pri zaustavitvi postopkov za kupovanje časa s strani določenih političnih akterjev.

Še bolj kritičen do takšnega ravnanja je predsednik SDS Janez Janša, ki je prepričan, da gre za norčevanje tako iz pravne države, Ustave RS in državljanov. Zaradi tega je za 29. marec ob 18. uri napovedal veliki spomladanski shod. “Pa kdo temu še verjame?Dobesedno se norčujejo iz prava, ustave, osnovnega reda, dostojanstva državljanov, normalnosti in vseh nas. Preveč je! Čas je za veliki pomladni shod PROTI “Svobodni”korupciji in klientelizmu,” je zapisal Janez Janša. Hkrati je dodal, da je dovolj farse v Sloveniji, s čimer se strinja tudi politični analitik Edvard Kadič.

Vir: X