KPK z zaušnico portalu Necenzurirano, okoli poročanja o vili poslanca SDS Branka Grimsa?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Mediji blizu vladi Roberta Goloba se na vse pretege trudijo loviti tako poslance opozicije, kot vse nasprotnike trenutne politike na določenih spornih poslih. Najbolj si k temu prizadeva portal Necenzurirano, kar pa ni tako nenavadno, saj je žena glavnega urednika vodja Golobovega urada za komuniciranje, njegova nekdanja sodelavka pa je bila bogato plačana iz računa GEN-i. Kot zadnji se je na njihovem spisku znašel poslanec SDS Branko Gims.

Necenzurirano je namreč poročal, da naj bi bil poslanec SDS v prekršku, ker je na Bledu oddajal svojo nepremičnino v najem. Ob takšno po njihovo sporno ravnanje se je obregnila tudi Komisija za preprečevanje korupcije, ki pa je v tem primeru zanala sume kršitve predpisov. Tako je zaključila postopek zadevo pa predala v obravnavo DZ-ju, FURS-u in GURS-u. Vsi mediji, ki so pred tem poročali o domnevnem spornem ravnanju poslanca SDS pa sedaj molčijo.

Tako je KPK dejansko na nek način dala zaušnico omenjenem portalu in njihovemu poročanju, saj niso zaznali večjih kršitev, kot so pompozno želeli napovedati na Necenzurirano. Zanimivo je tudi, da ob tem mediji blizu Golobovi vladi ne želijo na veliko poročati, da KPK ni zaznal kršitev iz lastnih pristojnosti. Na to je pozoril tudi Mitja Iršč, ki je ob poročanju MMC zapisal: “Tole bi bil naslov, če bi šlo za levega politika.” S tem je pokazal na dvojna merila pri poročanju osrednjih medijev.

Vir: X