Kriminalisti ovadili odgovorno osebo podjetja zaradi kršitve delovno pravne zakonodaje

Kriminalisti Policijske uprave Celje, so z dlje časa trajajočo in zelo obsežno kriminalistično preiskavo, uspešno preiskali več kršitev delovno pravne zakonodaje.  Zaradi ugotovitev v sami kriminalistični preiskavi, so zaradi suma storitve kaznivega dejanja Kršitev temeljnih pravic delavcev po 196. členu Kazenskega zakonika, kriminalisti ovadili odgovorno osebo podjetja. Podjetje ima sedež na območju Policijske postaje Celje.
Odgovorna oseba podjetja, naj bi po zbranih podatkih v kriminalistični preiskavi  v obdobju od leta 2010 do leta 2014 kršila delovno pravno zakonodajo. Ugotovljeno je bilo, da odgovorna oseba v različnih obdobjih delavcem ni izplačevala plač, regresa za letni dopust ter obveznih socialnih prispevkov, ki jih v določenih obdobjih ni niti obračunala. Zaradi tega je bilo iz naslova neizplačanih osebnih prejemkov  v navedenem obdobju oškodovanih 150 zaposlenih.  Znesek za katerega so bili oškodovani vsi zaposleni skupaj znaša več kot 2 milijona evrov.
Včeraj  dne 6. 3. 2017 so policisti Policijske uprave Celje obravnavali tudi enaindvajset prometnih nesreč, od katerih se je ena končala z hudimi telesnimi poškodbami, štiri z lažjimi telesnimi poškodbami, šestnajst se jih je končalo le z materialno škodo. Zaradi kršitve javnega reda in miru so morali policisti dvakrat posredovati v javnih prostorih in dvakrat v zasebnih prostorih.
Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila včeraj okoli pol sedme ure zjutraj, ko je voznik kombiniranega vozila na zasneženem vozišču, zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil oblast nad vozilom in oplazil levo stran parkiranega gasilskega vozila. Gasilsko vozilo je zavarovalo kraj druge prometne nesreče, ki se je zgodila pred tem trčenjem. Pri trčenju je iz gasilskega vozila odpadla plastika, ki jo je odbilo v delavca Družbe za avtoceste Republike Slovenije, pri tem ga je oplazil tudi voznik kombiniranega vozila. Pri nadaljnjem drsenju kombiniranega vozila po odstavnem pasu, je le-to trčilo še v osebno vozilo voznika, ki je ustavil, da bi nudil pomoč udeleženki predhodne prometne nesreče. Voznik osebnega vozila se je pri tem težje poškodoval, delavec DARS-a pa lažje. Voznik kombiniranega vozila in njegova sopotnika v prometni nesreči niso bili poškodovani.
Dravograjski policisti so  v kraju Vič, včeraj zasegli tudi tovorno vozilo, ker je voznik vozil brez veljavnega prometnega dovoljenja.
M.I.