Kriminalka v Sloveniji: Romi gangstersko streljali v romskem naselju Žabjek in skoraj ubili 11-letno deklico

Potencialna slika osumljencev streljanja v Žabjeku kroži na socialnih omrežjih. (Foto: Twitter)

Najbolj burno je praznovanje zadnjega dne leta 2019 potekalo na območju Novega mesta. Kot smo že poročali, je prišlo tudi do streljanja. Po pisanju lokalnih medijev in odzivov posameznikov na socialnih omrežjih so v romskem naselju Žabjek streljali s kalašnikovimi. Streljanje je bilo zelo nevarno, saj so nekateri naboji prileteli v sosednje hiše zraven romskega naselja Žabjek. Na socialnih omrežjih so se pojavile slike osumljencev. Na novomeško policijo smo poslali vprašanja, kako mislijo ukrepati proti osumljencem.

V božično-novoletnem obdobju smo velikokrat priča pokanju petard in spuščanju raket. V veliki nevarnosti pa so bili prebivalci v okolici romskega naselja Žabjek, kjer so v slogu filmskih gangsterjev streljali v zrak z avtomatskimi puškami kalašniki. Žal so naboji leteli na vse strani in zadeli eno izmed hiš v bližini. Zaradi streljanja in suma povzročitve splošne nevarnosti obravnavajo 31-letnika iz okolice Novega mesta in 38-letnika iz okolice Metlike.

Zgodbo romskega streljanja z ilegalnim orožjem je predstavil bralec, ki je o tem obvestil nekatere slovenske medije. Po njegovih besedah je poklical na telefonsko številko 113 in povedal, da v bližnjem romskem naselju Žabjek streljajo z avtomatskim orožjem. Po njegovih besedah je šlo za M70/ kalašnikov, ki ima zelo prepoznaven zvok. Policisti so se odpravili na kraj dogodka, a menda zaradi teme niso našli tulcev.

 

Avtor Luka Perš, več si lahko preberete tukaj.