Kristijan Musek Lešnik: “Od danes se lahko vsak šolar/dijak, ki pri matematiki dobi cvek, pritoži na oceno in se sklicuje na vladne tabele.”

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Vlada Roberta Goloba je pokazala, da je “osvobajanje” Slovenije vzela zelo resno in se bo lotila tudi enen najstarejših doktrin na svetu. Kot kaže njen zadnji izračun glede cen pogonskih goriv, so se sedaj odločili, da se bodo lotili spremembe matematičnih pravil in izračunov. Kot je ob teh novimh matematičnih pravilih zapisal Kristijan Musek Lešnikso se odločili, da matematike osvobodijo togih oziroma neživljenjskih pravil.

Robert Golob je vlado namreč pripeljal tako daleč, da njegovi predstavniki niti pravilno več ne izračunajo prihrankov ob spremenjenih cenah pogonskih goriv. “Najnovejša pridobitev v državi je osvoboditev matematike izpod jarma togih/neživljenjskih pravil. Za začetek so odpravili diktaturo decimalnih vejic. Od danes se lahko vsak šolar/dijak, ki pri matematiki dobi cvek, pritoži na oceno in se sklicuje na vladne tabele,” ob takšnih izračunih vlade poudarja kristijan Musek Lešnik.

V nadaljevanju Kristijan Musek Lešnik poudarja, da se je vlada pri izračunu cen prihranka pri posameznem pogonskem gorivo za količino 100 litrov zmotila za 29 in 290 odstotkov. Pri 1000 litrih kurilnega olja pa se je zmotila za celih 900 odstotkov. Profesor dr. Žiga Turk ob tem poudarja, da je potrebno matematiko dati v gimnazije, da se rešimo takšnih napak.