Kritike na račun koalicijske pogodbe celo s strani Gregorja Viranta, ki je prepričan, da Slovenija tako levega političnega programa še ni imela

Foto: Zajem zaslona (Twitter)

V intervjuju za Siol.net je celo Gregor Virant izrazil zaskrbljenost nad politiko Roberta Goloba. Na zahtevo po pripravi seznama vseh javnih uslužbencev v času vlade Janeza Janše je nekdanji minister Gregor Virant dejal: “Ti seznami imajo zlovešč prizvok revanšizma in so slab začetek dela nove vlade, pa tudi odraz neznanja”.

Po mnenju Gregorja Viranta gre v primeru vlade Roberta Goloba za izredno levo napisan program in tako levo usmerjenega programa Slovenija še ni imela. “Naravnost zgrožen pa sem nad odnosom do lastnikov nepremičnin – slišali smo žaljivo govorjenje o tem, da so si lastniki nepremičnine nagrabili. To naznanja neke čudne čase,” je v intervjuju za Siol.net poudaril Gregor Virant.

Po njegovem mnenju tudi volilni rezultat, ki smo mu bili priča ni nič dobrega za Slovenijo, saj nova koalicija v svojem programu in koalicijski pogodbi nobene pozornosti ne posveča ustvarjanju ugodnega okolja za podjetništvo in spodbujanja konkurenčnosti Slovenije. To je bil namreč trend zadnjih let v Sloveniji.

Vir: Moja Dolenjska