Križišče pri Inposu do konca meseca s končno podobo prometne ureditve

Foto: MOC

Mestna občina Celje je v lanskem letu poskrbela za postavitev krožišča pri Inposu na Dečkovi cesti, ki je veljalo za eksperimentno ureditev prometa na tem območju. Na podlagi pridobljenih strokovnih mnenj in izkušenj uporabnikov so se odločili, da bodo dokončno promet na tem delu uredili s krožiščem.

Eksperimentalno ureditev na tem odseku so v zadnjih mesecih spremljali z več vidikov – prometna varnost, cestno prometni predpisi, pretočnost itd. Pri preverjanju različnih prometnih vidikov so vključili strokovno javnost, predstavnike ZŠAM – šole varne vožnje, predstavnike Policijske postaje Celje in upoštevali mnenja uporabnikov.

Policijska postaja Celje po uradnih podatkih v času poskusnega obratovanja ni obravnavala nobene prometne nezgode.

“Na podlagi pridobljenih mnenj smo sprejeli odločitev za končno ureditev krožišča, ki bo izvedena še ta mesec. Krožišče bo brez levega zavijalnega pasu, torej klasično”, so na MOC zapisali v izjavi za javnost.

Ob tem na občini še dodajajo: “Krajših prometnih konic in zastojev v prometu, ki nastajajo na Dečkovi cesti zaradi programiranega časovnega »zelenega« intervala semaforjev na Mariborski cesti, krožišče ne more preprečiti, vsekakor pa omogoča varno vključevanje prometa z Opekarniške ceste in po novem z območja Celjskega sejma. Na dosedanjem uvozu na sejmišče bomo uredili avtobusno postajo.”

Vrednost projekta znaža 145 tisoč evrov, dela pa bo opravilo podjetje VOC Celje.

Uredništvo