Kot poroča STA je POP TV poročal o sumu spolne zlorabe v enem od vrtcev. Na primer domnevne spolne zlorabe je opozorilo Združenje proti spolnemu zlorabljanju. Štiriletna deklica naj bi bila žrtev spolnega zlorabljanja s strani vzgojitelja.

V Združenju proti spolnemu zlorabljanju opozarjajo, da je v takšnih primerih potrebno ukrepati takoj. Na tožilstvo je bila s strani združenja vložena kazenska ovadba, vodstvo vrtca pa cela dva tedna od takrat, ko je bilo seznanjeno s sumom spolne zlorabe ni ukrepalo. V vrtcu so kasneje le vložili prijavo na policijo ter vzgojitelja premestili v drugo skupino, z deklico se je še vedno srečeval ter ostal v stiku z otroki. Po poročanju POP TV sta podobno kot domnevno zlorabljena deklica kasneje začela opisovati še en fantek in deklica.

Predsednica Skupnosti vrtcev Janja Bogataj je za zgoraj omenjeno televizijo dejala, da je takšno ravnanje vrtca nedopustno in poudarila, da je v primeru, ko gre za nasilje nad otrokom ravnatelj dolžan vzgojitelja takoj umakniti z delovnega mesta ter zavarovati žrtev nasilja. Obenem je še povedala da je najslabše, da se zadeve minimalizirajo, pometajo pod preprogo kot da se ni zgodilo nič.

M.I.