V spopadu, ki je v sredo zvečer izbruhnil v skupini ilegalnih migrantov v Bihaću na severozahodu BiH, sta umrla dva človeka, deset jih je bilo huje ranjenih, osem pa lažje, poroča spletni portal klix.ba. Spopadli so se ilegalni migranti iz Afganistana in Pakistana, vsi mrtvi in ranjeni so Pakistanci.

Incident se je po besedah tiskovnega predstavnika regionalnih oblasti zgodil v sredo okoli 22.15 na travniku blizu kantonalne bolnišnice v Bihaću. Tam je divje šotorsko naselje ilegalnih migrantov, ki skušajo iz BiH priti na Hrvaško in naprej v Zahodno Evropo.

O incidentu je policijo obvestila ena od okoliških prebivalk. Takoj po obvestilu so na kraj incidenta prišli policisti. Tam je bilo med 70 in 80 migrantov, med njimi tudi ranjeni, je še pojasnil tiskovni predstavnik. Dejal je še, da so se spopadli migranti iz Afganistana in Pakistana ter pri tem uporabili nože in tope predmete. Vsi mrtvi in ranjeni so Pakistanci, njihovo identiteto pa še ugotavljajo.

Policijsko preiskavo otežuje dejstvo, da so migranti, ki so bili udeleženi v spopadu, verjetno pobegnili v bližnji gozd. Policija mora tako najprej najti pobegle, navedbe tiskovnega predstavnika še povzema portal klix.ba.

VIDEO: https://www.facebook.com/portalbiscani/videos/2693458367635763/

Avtor: Demokracija