Ksenija Horvat že dela selekcijo med zaposlenimi na RTV, ker se nekateri naj ne bi družili s pravimi!

Foto: Zajem zaslona (RTV Slovenija)

Pri zgodbi o tem kako je potrebno sprejeti Zakon o RTV Sloveniji, ki ga je sprejela Golobova vlade, gre za izključno maščevanje vsem, ki se z današnjim vodstvom niso strinjali z njimi. Slovenija je namreč takšen zakon dobila kljub temu, da so mnogi opozarjali, da gre za izključno željo po popolni podreditvi nacionalnega medija. Golobova oblast je pri tem aktivirala celo Evropsko komisijo.

S sprejetjem tega zakona pa se je dejansko pričela kar na očeh javnosti popolna politizacija nacionalnega medija. Tako so vodstvene položaje nemudoma zasedli kadri, ki so se v času vlade Janeza Janše na RTV šli politični aktivizem in napovedovali, da bodo prevzeli nadzor nad RTV Slovenija. Da gre za čisti politični aktivizem kažejo poteze novega vodstva, ki so z malih ekranov nemudoma omaknili nekatere zaposlene, ki so bližje desni družbeno-politični ureditvi. Svoje položaje so morali zapustiti Igor Pirkovič, dr. Jože Možina, Nejc Krevs, Luka Svetina, Valentina Plaskan…. Ob tem pa so nazaj pripeljali Manico Ambrožič, Tanjo Gobec, Elen Batista Štadler (lojalni kader).

Sedaj so kot kaže šli še dlje, saj so jih pričeli motiti tudi zaposleni v tujini, ki poročajo za RTV Slovenijo. V javnost je prišla izpoved Nine Kojima, ki ji je Ksenija Horvat izrekla nezaupanje. Najbolj zanimivo pa je, da je njena obrazložitev, da bi se naj Kojima na RTV Slovenija vrnila z napačnimi ljudmi. Kot pojasnjuje novinarka, ki je poročala iz Velike Britanije že 21 ne živi v Sloveniji, zato je ne zanimajo politične zgodbe. Žal je notranji obračun na nacionalni televiziji vse bolj in bolj brutalen.

Vir: X