Ksenija Horvat že vrača udarce in v goste kot revanšizem Jožetu Možini vabi Miho Kovača!

Foto: X Bojan Požar

Depolitizacija RTV Slovenija s strani vlade Roberta Goloba je bila neusmiljena mantra vse do takrat, ko jim je s svojimi kadri popolnoma uspelo prevzeti nadzor nad nacionalnim medijem. V kategorijo teh kadrov nenazadnje sodi tudi Ksenija Horvat, ki je zopet spisala precedens brez primere s svojim delovanjem na RTV Slovenija. Horvatova se namreč kljub nastopu funkcije direktorice RTV Slovenija ni umaknila kot voditeljica oddaje Intervju.

In ker ima seveda s tem svso potrbno moč, lahko sedaj na takšen ali drugačen način nasprotuje vsem drugače mislečim. Tokrat se je odločila, da “zada povratni udarec” dr. Jožetu Možini in njegovim gostom, ki so ob zadnjih oddajah Intervju ragalili delovanje tranzicijske levice v Sloveniji. Spomnimo, da je mag. Ivan Sivec razkril kako je nekdanji prdsednik Milan Kučan obvladoval nacionalni medij, prav tako pa je zadnji Intervju z dr. tino bergant dosegel velik odmev.

Vse to je kot kaže izredno zmotilo tako vodstvo RTV Slovenija kot samo Ksenijo Horvat. Namreč odločila se je, da kot protiutež v goste povabi dr. Miho Kovača, očeta domnevne nevladne Nike Kovač. Tako bo Horvatova po Janši Jenullu poskrbela še za en poskus akcije s katero želijo na nacionalnem mediju ljudi prepričati, kako pod to Golobovo vlado v Sloveniji ni nič narobe in kako je vse lepo. Na drugi strani gre pa za skrajno neprimerno ravnanje nekoga, ki zaseda funkcijo direktorja nacionalne televizije. Ta medij plačujejo vsi davkoplačevalci, zato bi moralo biti poročanje objektivno in nepristransko. Pa imamo to danes?

Vir: X