KUL obrnil ploščo glede monitoringa medijev v Sloveniji, očitno je strah pred resnico velik

Foto: Zajem zaslona

Predsednik vlade Republike Slovenije Janez Janša je povabil predsednico Evropske komisije Ursulo von den Leyen, da si ob zadnjih novicah večinskih slovenskih medijev ogleda stanje demokracije ter svobode medijev v Sloveniji. In tako so očitno opozicijske stranke SD, LMŠ in Levica začutile potrebo, da se nemudoma odzovejo na pismo predsednika vlade Republike Slovenije. Predsednica SD Tanja Fajon je povedala: “Pismo gotovo odmeva v Bruslju”. Zdi se mi, da nas Bruselj spremlja precej zaskrbljeno, celotna evropska javnost se ukvarja s Slovenijo.” Škoda pa je, da je pozabila omeniti, kako v njeni stranki preprečujejo snemanje novinarske konference medijem, ki o njih večinoma poročajo kritično.

Tako se je razkrila še ena umazana dvojna igra leve opozicije ter »naših neodvisnih« medijev. V slovenski javnosti je pred dnevi odmeval članek novinarke Politica Lili Bayer, kjer je pisala o “alarmantnih primerih” v slovenski medijski krajini. Opisala je, kako so novinarji ogroženi in se bojijo poročati. Politični prijatelji Tanje Fajon in Irene Joveve so se njenemu mnenju hitro pridružili.

 

So se pa osrednji predstavniki slovenske vlade so se strinjali s prihodom evropskih predstavnikov v Slovenijo, da si ogledajo delovanje medijev od blizu. Javno so to zatrdili predsednik vlade Janez Janša kot tudi oba podpredsednika vlade RS, Zdravko Počivalšek in Matej Tonin. Tako je sedanji premier Slovenije na Twitterju zapisal, da upa na čimprejšnji prihod delovne skupine, katera se bo lahko ne licu mesta prepričala, “kako pri nas delujejo osrednji mediji, komu služijo, kako deluje pravosodje, kako se spoštuje akademska svoboda, kateri novinarji so bili res preganjani, kdo je pral za Iran itd“.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV