Lahko Eugenija Carl zaradi svojega statusa “prvorazredne” na RTV Slovenija, širi sovraštvo nad tam zaposlenimi?

Foto: Zajem zaslona (YouTube) in Twitter (Anja Bah Žibert)

Vse bolj se izoblikuje stanje v družbi, ki posredno in neposredno kaže kako Golobova vlada ustvarja družbo prvo in drugo razrednih državljanov. Pri tem vse kaže, da ne bo nič drugače na področju tako imenovanega sovražnega govora proti katerem se naj bi borila Golobova vlada. In to kljub temu kot opozarjajo mnogi, da je ravno Golob z nekaj svojimi nastopi pokazal kaj lahko predstavlja sovražni govor.

Kot kaže v tem pogledu tudi na RTV Slovenija z morebitnim sprejetjem zakona, ki ga je predlagala Golobova vlada, lahko pričakujemo prvo in drugo razredne zaposlene. V skupino prvih se bodo tako uvrščali tisti, ki bodo naklonjeni vladi Roberta Goloba in to neglede na to, da so v svoji karieri naredili že kar nekaj zelo velike lapsuse. Med te se uvršča tudi Eugenija Carl, ki brez kančka sramu vedno “potepta” svoje kolege v kolikor ti ne delijo njenih pogledov.

Njena zadnja tarča je tako bila Vida Petrovčič, ki ji je Carlova odrekla “status” kolegice, ker se ne strinja z njenimi pogledi. Carlova je Petrovčičevo obtožila tudi fanatičnega agitatorstva in novinarske nepoštenosti in s tem pokazala kako nespoštljiva je lahko do svojih kolegov na RTV Slovenija.

“Ko novinar v življenju namerno naredi tako hudo napako kot jo je gospa Carlova v primeru diplome poslanca Simonoviča, je približ enako, ko če bi zdravnik namensko narobe nekoga operiral. Zdravnik v tem primeru ne bi bil več zdravnik, gospa Carlova te integritete žal ne premore,” je takšno nespoštljivo komunikacijo Carlove ocenil direktor RTV Slovenija Uroš Urbanija.

Ko novinar v življenju namerno naredi tako hudo napako kot jo je gospa Carlova v primeru diplome poslanca Simonoviča, je približ enako, ko če bi zdravnik namensko narobe nekoga operiral. Zdravnik v tem primeru ne bi bil več zdravnik, gospa Carlova te integritete žal ne premore.

Poslanka Anja Bah Žibert ocenjuje, da gre v tem primeru za primitiven izpad Carlove nad Vido Petrovčič in tudi grozljive obtožbe. Bah Žibertova se ob tem še sprašuje ali je prvorazrednim na RTV Slovenija dovoljeno vse in to tudi zaradi zaščite Mojce Šetinc Pašek, preko parlamentarne komisije.

Vir: Twitter