Lahko pod “vodstvom” zakoncev Šetinc res pričakujemo depolitizacijo RTV Slovenija?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Vse glasnejša so opozorila, da želi Gibanje Svoboda pod pretvezo spremembe zakona o RTV Slovenija doseči domnevno depolitizacijo omenjenega medija, ker naj bi imela SDS vpliv na RTV Slovenijo. Kljub temu je resnica čisto nekaj drugega in je bila nacionalna RTV ves čas pod vplivom levice. To je pred časom na javni tribuni potrdil tudi voditelj oddaje Studio City Marcel Štefančič, ki je dejal, da je njih “jeben.. več” in v nadaljevanju dejal: “Njih je samo ene par. In vemo točno, kateri so.”

Kako neodvisna je RTV Slovenija dokazujejo tudi novi poslanci v vrstah Gibanju Svoboda, med katerimi se je “znašla” tudi Mojca Šetinc Pašek, ki je delala na RTV Slovenija. Pri tem je potrebno povedati, da je mož omenjene poslanke lobist Mile Šetinc, ki je leta 1990 nasprotoval osamosvojitvi Slovenije z besedami: “Suverenost Slovenije nas zanima le toliko, kolikor omogoča udobno, spodobno in mirno življenje vsakdanjih ljudi. Tudi tistih, ki niso ali nočejo biti Slovenci. Zgolj zaradi časti, ponosa in svetosti se nam ne da jesti trave, tudi če je ta izključno slovenska. K požrtvovalnosti in bog ne daj, herojstvu bomo stremeli le takrat, ko ne bomo imeli svobodne izbire.”

Pri tem je potrebno še poudariti, da gre v primeru Mileta Šetinca za lobista, ki ga je skupaj z ženo Mojco Šetinc Pašek mogoče opaziti na zabavah, kjer je prisoten tudi Gregor Golobič. Omenjena zakonca je tako bilo mogoče opaziti na 30-letnici Agencije Ninamedia, kjer so bili zbrani tudi Zoran Jankovič, Pavle Gantar, Igor Vidmar in Gregor Golobič. Glede na omenjena imena je zelo zanimivo kako se bo lahko Mojca Šetinc Pašek neodvisno borila za depolitizacijo nacionalne RTV Slovenija.

Celoten članek vam je na voljo tukaj.

Vir: Nova24TV