Le še danes čas za oddajo prijav za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2018/2019

Danes, 30. marca 2018 je zadnji dan, ko lahko dijaki oddajo vloge na prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe, ki se bodo izvajali v študijskem letu 2018/2109. Kandidati lahko prijavo  za vpis oddajo preko elektronske vloge, ki jo najdejo na spletnem portalu eVŠ in sicer s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali z uporabniškim imenom in geslom.

Vsak kandidat lahko odda eno prijavo za vpis, na katerem po prednostnem vrstnem redu izbere tri študijske programe v katere se želi vpisati in seveda za katere izpolnjuje oziroma bo do rokov izpolnjeval pogoje za vpis. Zelo pomembno je, da kandidati dobro premislijo o vrstnem redu izbranih programov, ker bodo tako kandidati uvrščeni v prvi program, za katerega bodo izpolnili pogoje. Prav tako morajo kandidati izbrati le študijske programe, ki jih želijo študirati in za katere bodo izpolnjevali pogoje za vpis, sicer se želja ne bo izpolnila.
Read Learn School Student Education Knowle
Ravno tako je le še danes čas za oddajo vlog na prvi prijavni rok za vse, ki si svoje izobraževanje želijo nadaljevati na višješolski stopnji. V tem primeru morajo kandidati opraviti prijavo z elektronskim prijavnim obrazcem, ki je na voljo na spletni strani Višješolske prijavne službe. Izpolnjen prijavni obrazec je potrebno natisniti s spletne strani in ga poslati s priporočeno pošiljko Višješolski prijavni službi, na naslov: Višješolska prijavna služba, Šolski center Celje, Pot na Lavo 22, 3000 Celje. Tudi v tem primeru se lahko odda samo ena prijava, na kateri pa se lahko prijavi v največ tri višje strokovne šole oziroma v tri različne višješolske študijske programe in tudi tukaj je zelo pomemben vrstni red izbire programov.
 
M.I.