Letno kopališče Celje z novim športnim igriščem odprlo svoja vrata

Foto: MOC

Družba ZPO Celje je včeraj ob 10. uri odprla Letno kopališče Celje, kjer se obiskovalci ne bodo samo kopali, ampak bodo lahko uživali tudi v animacijskih programih, pestri gostinski ponudbi ali se rekreirali na novem večnamenskem športnem igrišču. Cene vstopnic ostajajo takšne kot so bile lani. Vse podrobnosti o cenah, ponudbi in odpiralnem času so na spletni strani družbe ZPO Celje: https://www.zpo.si/

Zunanje športno igrišče na Letnem kopališču Celje, ki je bilo leta 1978  zgrajeno za igranje košarke, je Mestna občina Celje obnovila v sodelovanje z družbo ZPO Celje. Ker je bilo dotrajano in že skoraj opuščeno, so s pomočjo državnih sredstev uredili novo, večnamensko športno igrišče za košarko, rokomet in nogomet. Namenjeno je vsem ljubiteljem športa iz Celja in okolice, pripravam športnih klubov in organizaciji športnih rojstnodnevnih zabav za otroke.

Foto: MOC

V sklopu projekta so uredili odvodnjavanje, položili ustrezne tlake, namestili košarkarske koše, rokometne in nogometne gole ter mize za namizni tenis. Začrtali so tudi igrišče za badminton in namestili novo javno razsvetljavo. Vrednost celotne investicije je 64.660 evrov. Od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so prejeli nekaj manj kot 23.000 evrov, ostali denar so zagotovili v občinskem proračunu. Obnovo športnega igrišča je vodila družba ZPO Celje.

Avtor: MOC