Letošnja pesem bo povezovala v cerkvi sv. Martina na Ponikvi tudi s Slomškovo Večernico

Foto: GCC

Iz gimnazije Celje – Center so sporočili, da bo letošnji veliki koncert pevskih sestavov šolskih centrov iz Celja in Velenja ter Gimnazije Celje – Center s pesmijo povezal mladostno ustvarjalnost in prijateljstvo 4. 3. v cerkvi sv. Martina na Ponikvi

Ob tem so še zapisali: “Da je petje že skoraj simbol slovenske kulture in ena najbolj razširjenjih ljubiteljskih dejavnosti, ni skrivnost. S pesmijo Slovenci vse od zibelke do groba že več stoletij izražamo vse lepote in tegobe, ki pišejo dolgo in zanimivo zgodovino našega naroda. Tudi v sodobnem času se ta spomin ohranja, za kar v veliki meri skrbijo tudi odlični otroški in mladinski pevski sestavi v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah po vseh državi. Na Celjskem pa še posebej, saj zborovstvo druži številne mlade. In to, da pesem povezuje, bodo s tradicionalnim skupnim zgodnjepomladnim koncertom dokazali tudi srednješolci iz vse regije. V sredo, 4. 3., se bo namreč ob  18. uri v cerkvi sv. Martina na Ponikvi začel koncert na katerem bodo nastopili Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center pod vodstvom Davida Preložnika, Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje pod vodstvom Andreje Ocvirk in MeMPZ Šolskega centra Velenje pod vodstvom Alenke Podpečan.”

Na gimnaziji so prepričani, da bo koncert res velik, saj se vsi trije zbori glede na več desetletno bogato koncertno dejavnost ter številna priznanja z mednarodnih in domačih tekmovanj uvrščajo v sam vrh slovenske mladinske zborovske piramide. Na koncertu na Ponikvi bodo predstavili zanimive programe, ki jih pripravljajo za pomladanska tekmovanja in letne koncerte, skupni nastop pa sklenili s Slomškovo Večernico kot se spodobi za koncert v kraju, kjer se je pred 220 leti rodil narodni buditelj, škof, pesnik in pisatelj Anton Martin Slomšek.

M.I.