Letošnji januar je lahko za upokojence veseli mesec: danes bodo prejeli solidarnostni dodatek, konec meseca izredno uskladitev pokojnin!

Foto: Nova24TV

Če se malo pošalimo bi lahko letos upokojenci namesto “veselega” decembra, praznovali “veseli” januar. Na podlagi odločitve državnega zbora, ki je podprl KPK-10, bodo danes na svoj račun prejeli solidarnostni dodatek in na podlagi včerajšnje odločitve, konec meseca še izredno uskladitev pokojnin.

Upokojenci z najnižjimi pokojninami, bodo tako danes na svoj račun v sklopu PKP-10 prejeli solidarnostni dodatek v treh višinah: 300 evrov za vse, ki prejemajo pokojnino do 523 evrov; 230 evrov za vse, ki prejemajo pokojnine od 523,01 do 628 evrov in 130 evrov za vse, ki prejemajo pokojnino od 628,01 do 732 evrov.

Konec meseca bodo upokojenci po včerajšnji odločitvi poslancev deležni še izredne uskladitve pokojnin, kar je po besedah predlagateljev poprava krivic, ki so se zgodile v času krize pri usklajevanju pokojnin. Na podlagi včerajšnje odločitve poslancev bodo tako upokojenci, ki so se upokojili so konca leta 2010 prejeli za 3,5-odstotka višjo pokojnino. Upokojenci, ki so se upokojili do konca leta 2011 bodo prejeli 1,7-odstotka višjo pokojnino in vsi, ki so se upokojili po letu 2011 1-odstotek višjo pokojnino.

Vir: Twitter