Leva politika vse bolj “izgublja tla pod nogami”. Igor Pirkovič Marti Kos odgovoril na njen incident v oddaji: “Če vas žalosti dejstvo, da nekdo misli drugače od vas, potem je to problem vaše stranke.”

Foto: Slika zaslona

Leva politika v Slovenija kot kaže vse bolj izgublja tla pod nogami. To je včeraj demonstrirala tudi Marta Kos (Gibanje Svoboda), saj kot je dejal voditelj soočenja Igor Pirkovič, je Kosova zlorabila programski čas za obračunavanje in pritiske na vodstvo RTV. V svoji izjavi je namreč zahtevala, da vodstvo RTV odstopi, Nova24TV pa je od vodstva RTV Slovenija in novinarskih združenj zahtevala, da se opredelijo do takšnih potez.

Včeraj je na RTV Slovenija potekalo predvolilno soočenje z naslovom Slovenija zdaj. V večernem terminu so se v oddaji, ki jo je vodil Igor Pirkovič predstavile parlamentarne stranke SNS (Zmago Jelinčič), Povežimo Slovenijo (dr. Ernest Petrič), DeSUS (Bojan Potočnik), LMŠ (Nik Prebil) in Naša dežela (dr. Aleksandra Pivec). Po odločitvi sodišča je imela v tem soočenju tudi stranka Gibanje Svoboda (Marta Kos) status parlamentarne stranke.

Gostje so se pogovarjali o slovenski zastavi, vojni v Ukrajini, Janševem obisku v Kijevu, ugledu Slovenije v svetu, beguncih in migrantih. Vendar se je kaj kmalu zadeva zapletla, ko je Marta Kos (Gibanje Svoboda), sestra Draga Kosa izrabila besedo za politizacijo in obračun z vodstvom RTV Slovenija.

Želim izkoristiti to možnost, ker kot gibanje svoboda do sedaj nismo imeli možnosti sodelovati na vaši televiziji, da v imenu gibanja zahtevam odstop generalnega direktorja RTV zaradi tega, ker je ravnal podobno, kot je nekoč ravnala vlada, ali še ravna, ko sprejema odloke, za katere vem da so protiustavni in se postavlja nad zakon in pri tem računa, da ne bo prišlo do pritožb in celo računa, da sodišče o tem ne bo odločalo. Zato se nam zdi, da takšnem človek ne more voditi javnega servisa,” je izjavila Marta Kos.

Nemudoma je interveniral Igor Pirkovič, ki je Kosovo pozval naj ne izrablja programskega časa za pritiske na vodstvo RTV Slovenija. Ob tem je še Kosovi povedal, da ravno njihova stranka v politiko vabi Glas ljudstva katerega člani so tudi nekateri novinarji in sindikati.

Kosova je v nadaljevanju Pirkoviču očitala, da ne razume zakaj gre pri odločitvi sodišča in da jo žalosti nestrinjanje z odločitvijo sodišča. Pirkovič je Kosovo odgovoril: “Če vas žalosti dejstvo, da nekdo misli drugače od vas, potem je to problem vaše stranke.

Nastop Marte Kos na soočenje je na družbenem omrežju naletel na veliko neodobravanje:

Vir: Nova24TV in Twitter