Mag. Mojca Inkret: “Leve politične stranke res ne poznajo samokritike in ponujajo nekaj kar niso postorile v skoraj desetih letih vladanja!”

V poplavi soočenj se volivci in volivke soočamo s takšnimi in drugačnimi obljubami političnih strank pri katerih nekatere obljubljajo stvari, za izpolnitev katerih so imele zadnjih deset let več kot dovolj časa pa jih niso udejanjile, pri drugih pa je vse v oblakih in ne znajo ponuditi nič konkretnega ter seveda so takšnih strank polna usta sociale in skrbi za ljudi, ki so najranljivejši.

Ob zadnjem soočenju na eni od komercialnih televizij, kjer je tema tekla o minimalni plači kar nisem mogla verjeti svojim ušesom, ko je predsednik Socialnih demokratov Dejan Židan razlagal, kako bodo oni rešili težavo z minimalno plačo s spremembo dohodninske lestvice in kako so se o tem pogovarjali tudi z Avstrijci. No to je po mojem mnenju višek od viška sprenevedanja. Prvo vprašanje, ki se mi ob tem pojavi je kje je bil zadnjih deset let Dejan Židan z njegovimi Socialnimi demokrati? Za vse te ukrepe, da bi jih izpeljal je imel več kot dovolj časa, poleg tega je imela stranka veliko časa »v oblasti« ministrstvo, ki bi lahko pri tej temi odigralo še kako ključno vlogo. V nadaljevanju lahko upravičeno razmišljamo v smeri, da se ni izpeljala njihova »uspešna socialna politika«.

Spomnimo namreč, da so v tem mandatu delovale štiri parlamentarne preiskovalne komisije. In kaj so ugotovile? Kar v treh primerih so preiskovalne komisije nakazale, da so več kot očitno bili v »transparentne« posle vpleteni vidni in vplivni predstavniki Socialnih demokratov. In seveda s takšno politiko se ni našlo denarja za zagotavljanje blaginje ljudstva, saj se je morala blaginja ustvarjati za njihove privilegirane člane. Torej, če zaključim, v 75.-ih odstotkih parlamentarnih preiskovalnih komisij je več kot očiten sum pokazal na določene člane Socialnih demokratov in ti ljudje sedaj kandidirajo za poslance. In potem bodo ti isti ljudje ljudem zagotovili 500 evrov več dohodka na leto. Res? Koga zavajajo?

In potem nastopi »slavni« Marjan Šarec, ki izboljšanje dohodka državljanov vidi v končanju »vojne« med zasebnim in javnim sektorjem. To je pa res obljuba s katero lahko volivci dobijo zaupanje, da bodo s takšno politiko pridobili na svoji blaginji. Da pa kljub vsemu ne omenjam Luke Mesca, ki za vse anomalije krivi kapitalizem in zasebni sektor, vendar pozablja, da ravno zaradi njega lahko on prejema mesečno plačo in se v življenju še ni pošteno namučil za zaslužek.

In na koncu pridemo do tega, da človek res ne razume več ljudi, ki še vedno razmišljajo komu dati glas in ne vidijo kdo jim lahko resnično ponudi blaginjo in dostojno delo ter zaslužek. Ljudje pozabljajo, da je predsednik Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša s svojo ekipo skozi čas že dokazal, da dane obljube pri njem ne padejo z neba, ampak so obljubljene na realnih podatkih. Predsednik SDS Janez Janša je že od leta 2004 do leta 2008  dokazal, da se lahko državni dolg zniža na minimalno raven, dokazal je, da se s tem poveča blaginja lastnega naroda. Ljudje ob tem tudi pozabljajo, da je v tistem obdobju Slovenija postala prva nova članica, ki je uvedla evro in predsedovala Evropski uniji. Če njegovo delo ne bi bilo kredibilno in učinkovito se to v Sloveniji ne bi zgodilo.

V drugem mandatu, ki se je končal zaradi velike želje leve politične opcije po oblasti zelo hitro, je predsednik SDS Janez Janša z Zakonom o uravnoteženju javnih financ preprečil prihod tako imenovane trojke, čeprav se danes vsi drugi hvalijo, da jim je to uspelo. In ob tem je še nekaj zelo zanimivo, da danes predsednika SDS Janeza Janšo vsi politični nasprotniki napadajo kako škodljiv je bil tak zakon pa ga kljub svojemu petletnemu vladanju niso v celoti odpravili. Zakaj? Razlog je samo en. Zakon je dejansko Slovenijo rešil pred bankrotom, ampak ker je to storil predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša s svojimi sodelavci je to najtežje priznati.

Zato je moje mnenje, da so edine prve in otipljive besede, ki jih je na istem soočenju, ki sem ga omenila že na začetku podal predsednik SDS Janez Janša. In kaj je povedal: »V Slovenski demokratski stranki imamo program, s katerim bodo ljudje letno povprečno zaslužili 900 evrov več, ker bomo zmanjšali davčno stopnjo za dva odstotka« in kot sem že omenila poprej, če je lahko predsednik SDS Janez Janša v preteklem obdobju izvedel tako pomembne projekte bi tudi tega lahko s svojo ekipo več kot uspešno realiziral. Da v Slovenski demokratski stranki mislimo resno dokazuje dejstvo, da so naši poslanci že sedaj, ko so bili v opoziciji in so vedeli, da bodo težko dosegli znižanje davka na dodano vrednost te predloge sprememb večkrat poslali v proceduro v Državni zbor. In to dokazuje, da leva politika deluje na praznih obljubah, ki jih v svojem obdobju vladanja niso izpolnili, Slovenska demokratska stranka pa svoje obljube izpelje kot si jih zastavi, ampak kot sem že omenila ljudje in politiki težko priznajo uspehe, ki jih doseže predsednik SDS Janez Janša s svojo ekipo, ker ga pač želijo prikazati kot razdiralnega politika, ker jim to ustreza za njihovo nabiranje političnih točk.

Zato je zadnji čas, da na volitvah zmaga stranka, ki ljudem ponuja konkretne rešitve in ne stranke, ki svojih obljub ne bodo izpolnile ali pa jih celo nimajo.  Zato naj bo tvoj glas na prihajajočih predčasnih državnozborskih volitvah glas za Slovensko demokratsko stranko, stranko, ki ti bo prisluhnila ter našla rešitve – za stranko, ki bo delala zate!

Prvotno objavljeno na spletni strani sds.si .