Levica popolnoma izgubila kompas. Po glasovanju ZA in potrditvi tajnega sledenja FURS-a, napovedali vložitev presoje na Ustavno sodišče!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Gibanje v podporo vladi Janeza Janše)

“Levica po vetu Državnega sveta, glasuje za sledenje FURSa brez odredbe sodišča z obrazložitvijo, da bodo sami poslali člen v presojo na Ustavno sodišče. Hm, ZUstS tega ne omogoča.”  S temi besedami je dr. Anže Logar pojasnil postopke odločanja in sprejemanja zakonov poslancem Levice, saj dejansko le ti prihajajo v nasprotja sami s sabo.

V samo 7 mesecih vladanja se je že nič kolikokrat pokazalo, da tako vlada kot koalicija ne razume do popolnosti demokracije v Sloveniji. In sedaj ni nič drugače v primeru stranke Levica in predloga, da se FURS-u, omogoči tajno sledenje brez odredbe sodišča.

Poslanci omenjene koalicijske partnerice so namreč na glasovanju podprli takšne predloge največje koalicijske stranke Gibanje Svoboda. In kljub oddaji svojega glasu ZA, so napovedali, da bodo člen, ki so ga nenazadnje podprli dali v presojo na Ustavno sodišče. Pri tem pa kot kaže pozabljajo, da predlagatelj ni upravičen do vložitve zahteve za oceno ustavnosti.

Ob takšnih odločitvah poslancev Levice se v SDS sprašujejo, kaj so za potrditev sprememb v stranki prejeli od Roberta Goloba.

Vir: Twitter