Levica Slovence zopet peljala žejne čez vodo!? Še pred pol leta so vam obljubljali 30 tisoč stanovanj, z novim ministrom jih bo samo okoli tisoč

Luka Mesec, koordinator Levice. (Foto: Printscreen)

Po stranki SD, ko je volivcem na volitvah leta 2022 obljubljala 30 dni do specialista, sedaj v zrak puhtijo tudi obljube stranke Levica, da bo Slovenija do leta 2030 pridobila 30.000 stanovanj. S potrjevanjem nove ministrske ekipe, se te obljube več kot očitno izgubljajo v megli, saj ljudi prepričujejo o gradnji tisoč do dva tisoč stanovanj na leto.

Pred volitvami leta 2022 je namreč stranka Levica s koordinatorjem Luko Mescem, na vse pretekle vlade kazala s prstom v smislu kako so zanemarjale področje gradnje stanovanj. Ves čas so ponavljali, da bi z njimi v vladi bilo to popolnoma drugače in, da bi lahko Slovenija z njihovim programom dobila 30 tisoč stanovanj do leta 2030. To so nenazadnje zapisali v svoj predvolilni program.

Predvolilni program stranke Levica. (Foto: Zajem zaslona – Levica)

Danes, dobrih 6 mesecev po tem, ko je stranka Levica v vladi je zgodba oziroma teorija okoli izgradnje stanovanj popolnoma drugačna. S predstavitvijo nove ministrske ekipe, so se premenile številke, ki pa so bistveno nižje kot so bile pred dobrimi 6 meseci. Kandidat za novega ministra Simon Maljevec, ki ga predlagajo v Levici namreč zagovarja teorijo izgradnje 1.000 do 2.000 stanovanj na leto. To bi pomenilo do leta 2023 7 do 14 tisoč stanovanj, kar je več kot polovico manj kot so jih obljubljali še pred pol leta.

“Wow, v manj kot letu smo prišli iz 30.000 stanovanj letno na samo 1000 do 2000 stanovanj letno. Pa še tega v realnosti ne bo,” je takšno spremembo stališča ocenil politolog Miro Haček.

Vir: Twitter