Levica tik pred volitvami doživela še en hladen tuš. Slovenija po podatkih OECD med državami z najvišjo gospodarsko rastjo v letu 2021

Foto: Twitter (Vlada RS)

OECD je objavil podatke o gospodarski rasti za posamezne države v letu 2021. Slovenija je zasedla sam vrh letvice, saj je v letu 2021 dosegla rast BDP v višini 8,1-odstotne točke.

Slovenija je med vsemi državami dosegla daleč najvišjo rast BDP tudi v zadnjem četrtletju leta 2021, ko je ta znašala 5,4-odstotka in je bila za kar 1,1-odstotek višja od drugo uvrščene Kolumbije, ki je dosegla 4,3-odstotno rast.

Na letni ravni je denimo Slovenija dosegla za 2,6-odstotne točke višjo rast od povprečja OECD in 2,8-odstotn točke več kot je povprečje v Evropski uniji. Gre za podatke, ki kažejo kako uspešno se je trenutna vlada soočila z nastalo situacijo in kako so ukrepi pomagali pri reševanju nastale situacije.

Ob tem bi lahko rekli, da gre še za en hladen tuš slovenski levici, ki se na vse pretege trudi očrniti delo trenutne vlade, vendar jim takšni podatki ne gredo “na roko” ampak jih postavljajo na krhlje temelje.

Vir: Vlada RS in OECD