Levičarji vam svetujejo: “Manj ogrevajte, vozite se s kolesom, namesto pranja, oblačila prezračite”

Foto: Facebook (Tanja Fajon)

Levičarji za svojo promocijo kot kaže izbirajo vse bolj bizarne poteze in nasvete. Tako je dnimo podpredsednik Evropske komisije in tesen zaveznik predsednice Tanje Fajon Frans Timmermans državljanom Evropske unije predlagal, da podprejo Ukrajino in sankcije proti Rusiji. In kako bi naj to storili po njegovem? Tako, da se manj tuširajo, manj vozijo z avtom in namesto pranja, umazana oblačila prezračijo. Zelo blizu tem idejam so tudi italijanski in nemški socialisti.

“Manj ogrevajte, vozite se s kolesom, namesto pranja, oblačila prezračite,” se je namreč na zasedanju Odbora Evropskega parlamenta za okolje, javno zdravje in varnost hrane glasila izjava Timmermansa. Socialisti to od ljudi namreč pričakujejo, ker so se zaradi vojne v Ukrajini cene življenjskih potrebščin v zadnjih mesecih močno povečali.

Pri tem se je potrebno zavedati, da gre samo za preusmerjanje pozornosti, saj takšne zadeve nimajo velikega vpliva na standard bruseljskih birokratov. Demokracija namreč poroča, da naj bi nizozemski politik EU letno stal več kot 330 tisoč evrov.

Vodja Timmermansovega kabineta Diederik Samson je ob tem povedal, da bodo energenti vse dražji, ker naj bi bili v zadnjih 40 letih podcenjeni. Ljudje naj bi po njegovem privarčevali na račun planeta Zemlja. Kljub temu gre za človeka, ki naj bi letno zaslužil 200 tisoč evrov, njegovo premoženje pa naj bi bilo ocenjeno med enim in petimi milijoni evrov.

Vir: Demokracija