Lidl Slovenija prvi trgovec v Sloveniji, ki iz prodajnih polic umika pokajočo pirotehniko!

Foto: pixabay.com

V Lidlu Slovenija so podali izjavo v kateri so zapisali, da letos na njihovih policah za dobro živali ne bo več mogoče kupiti pirotehničnih izdelkov.

Za to potezo so se v Lidlu Slovenija odločili v sodelovanju z društvom za zaščito živali. Lidl Slovenija z društvom sodeluje sicer že šesto leto zapored, ko v svojih 56 poslovalnicah po Sloveniji zbirajo izdelke za živali. Tam lahko ljudje po svojih zmožnostih oddajo prispevke v obliki pasje ali mačje hrane za enega od slovenskih društev za zaščito živali oz. lokalno zavetišče.

Foto: facebook.com

Sedaj so se v družbi Lidl odločili, da bodo šli še korak dlje in bodo postali prvi trgovec, ki se bo odrekel prodaji pokajoče pirotehnike in sledijo trendu umikanja pirotehnike iz prodajnih programov.

“Z veseljem vam sporočamo, da v Lidlu Slovenija letos na prodajne police ne bomo več umestili pirotehničnih izdelkov. V svojem delovanju si vseskozi prizadevamo za ustvarjanje boljšega sveta, zato delamo korake k bolj prijaznemu in varnemu okolju tudi za živali. Prepričani smo, da bodo naši kupci to spremembo sprejeli pozitivno,” so za spletni portal pesmojprijatelj.si sporočili iz ekipe Korporativnega komuniciranja Lidl Slovenija.

Vse več občin se že nekaj let zaveda, da uporaba petard in raket slabo vpliva na okolje, ljudi in živali. V ta namen so se v občinam množično odpovedali ognjemetom. Zadnje leto so jih organizirali še samo v Ljubljani, Murski Soboti in Piranu.

Prav tako je zadnja raziskava v Mestni občini Ljubljana pokazala, da več kot tri četrtine občanov ognjemeta ne podpira, zato se lahko zgodi, da ga letos ne bodo več izvajali. V zadnjih letih so tako ognjemete odpovedali tudi na Bledu, Ptuju, v Mariboru, Kopru, Celju, Kranju, Novem mestu in Velenju.

M.I.