V Lidlu Slovenija se trudijo na vsakem koraku ustvarjati boljši svet, tako za ljudi, kot tudi za živali. V ta namen v vseh 60-ih Lidlovih trgovinah od 15. septembra do 30. oktobra 2020 organizirajo zbiralno akcijo hrane za organizacije, ki skrbijo za brezdomne živali. Z Zavodom Naš kuža in portalom Pes moj prijatelj pa bodo izvajali izobraževalne aktivnosti na temo odgovornega lastništva in razbijali stereotipe o živalih v zavetiščih.

Že tradicionalno v Lidlu Slovenija ustvarjajo dobrodelne Korake za tačke in tako skupaj s kupci ustvarjajo boljši svet za tiste kosmatince, ki živijo v pomanjkanju. Pomaga lahko vsakdo tako, da ob izhodu iz Lidlove trgovine prispeva hrano za brezdomne živali v zbiralno košaro za blagajno.

V Lidlovih trgovinah po Sloveniji so z zbiralno akcijo hrane za živali začeli 15. septembra. Vse do 30. oktobra 2020 lahko kupci ob izhodu iz trgovine prispevajo hrano za živali za lokalna društva. Šteje prav vsak izdelek, ki bo pomagal nahraniti lačne želodčke brezdomnih živali.

Zgodbe nekdanjih zavetiščnikov in razbijanje stereotipov

Vse zbiralne košare so opremljene s simpatično kreativo na kateri sta letos glavna junaka Korakov za tačke: kuža Franko, nekdanji zavetiščnik Zavetišča Turk in maček Oreo, nekdaj prebivalec Mačje hiše. Kuža Franko je nov, topel dom dobil ravno lani, v času trajanja družbeno odgovorne akcije Koraki za tačke, v organizaciji Lidla Slovenija, saj smo prek družbenih omrežjih nagovarjali k posvajanju živali iz zavetišč.

Povezani skupaj z Zavodom Naš kuža in portalom Pes moj prijatelj bodo skrbeli za izobraževalne aktivnosti na temo odgovornega lastništva. Poleg tega bodo razbijali stereotipe, ki ljudi mnogokrat odvrnejo od posvojitve zavetiščnih živali, in poudarili nekaj dejstev, ki so pri tej odločitvi pomembna. V Lidlu Slovenija upajo, da bodo tako pripomogli še h kakšnemu srečnemu koncu več. Ves oktober boste lahko spremljali tudi prav posebne zgodbe S prve tačke in tako še pobližje spoznali življenje nekdanjih zavetiščnikov.

Pomaga lahko vsak

Poleg zbiranja hrane za živali, v Lidlu Slovenija tudi letos podpirajo dobrodelno SMS linijo, ki jo pripravlja organizacija Never give up. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Zavod Naš kuža. Vsakdo lahko pomaga že zdaj, s SMS sporočilom in ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na 1919.*

Seznam lokalnih društev in organizacij, ki skrbijo za brezdomne živali, in v kateri Lidlovi trgovini lahko prispevate za pomoč živalim pod njihovim okriljem lahko najdete na tej povezavi.

Vir: