Ljubljana na naslovnicah tujih medijev, vendar ne zaradi uspehov ampak kolapsa v cestnem prometu

Foto: Twitter (Promet.si)

Ljubljanski župan se rad hvali, kako naj bi bila Ljubljana pod njegovim vodenjem zgodba o uspehu. Vendar stanje na terenu kaže ravno nasprotno sliko, v zadnjem obdobju je to predvsem na področju cestnega prometa. V zadnjem tednu se namreč vsi, ki potujejo v Ljubljano, iz Ljubljane ali mimo nje srečujejo s prometnim kolapsom.

https://twitter.com/brutus91101394/status/1666885540623286272?s=20

Minuli četrtek je Ljubljana dejansko doživela popolni prometni infarkt, ki ni ostal neopažen niti v tujini. Tako je denimo Kleine Zeitung poročal, da je potrebno za potovanje v Ljubljano ali mimo nje velika mera potrpljenja. Omenjeni časnik še poroča, da so v Ljubljani in okoli nje številna gradbišča, ki povzročajo dolge zastoje.

Avstrijski medij še poroča, da v zadnjem obdobju samo za potovanje okoli Ljubljane potrebuje dve dodatni uri. Tako se je slovenska prestolnica znašla na prvih straneh tujih medijev, vendar ne zaradi uspehov ampak popolnega kolapsa prometa, ki smo mu priča v zadnjih dneh. Pri tem pa je žalostno, da se tudi ministri vlade (Dominika Švarc Pipan) hvali kako se s kolesom izogiba gneči, namesto, da bi pristopili k reševanju nastale situacije.

Vir: Twitter