Logar in Pompeo bosta na srečanju v Sloveniji podpisala skupno izjavo o varnosti 5G omrežij

Foto: biography.com

Ljubljana 6. avgust 2020 – Ministrstvo za zunanje zadeve je uradno potrdilo, da bo Slovenijo prihodnji teden obiskal državni sekretar Združenih držav Amerike Michael R. Pompeo. Državi z obiskom želita intenzivirati odnose na visoki ravni, ki so v preteklih letih nekoliko zastali, ter poglobiti tesne prijateljske, zavezniške in partnerske odnose med Slovenijo in ZDA.

Na ministrstvu so ob novici navedli še, da želijo z obiskom Pomea utrditi dvostranski politični dialog na visoki ravni ter okrepiti sodelovanje med državama na gospodarskem in drugih področjih.

Zadnji bilateralni obisk ameriškega državnega sekretarja v Sloveniji sega v davno leto 1997, zadnji visoki ameriški obisk se je zgodil leta 2008 ob vrhu EU – ZDA v času prvega predsedovanja Slovenije Svetu EU, ko se je vrha na Brdu pri Kranju udeležil tedanji ameriški predsednik George Bush.

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar in državni sekretar Pompeo bosta na srečanju podpisala tudi skupno izjavo med Slovenijo in ZDA o varnosti 5G omrežij.

M.I.