Genij svetovne košarke, mlad Slovenec Luka Dončić je doživel največje priznanje za svoje košarkarske vragolije. Bil je izbran v prvo peterko zahodne konference za tekmo vse zvezd v Chicagu. Tekma se bo odvila 16.februarja. Luka Dončić je drugi Slovenec, ki ga bo doletela ta čast. Pred dvema letoma je ta čast doletela zlatega kapetana slovenske košarkarske reprezentance Gorana Dragiča.

Luko Dončića je v glasovanju vseh zvezd prehitel največji zvezdnik aktualne ere v NBA “Kralj” Lebron James. Premagal ga je za 160 tisoč glasov. Dončič pa se je v začetni peterki zraven Lebrona Jamesa znašel v družbi James Hardna, Kawhi Leonarda in Anthony Davisa. Postal bo drugi najmlajši igralec po Lebronu Jamesu, ki bo igral v prvi peterki na največjem košarkarskem dogodku na svetu.

 

Luka Dončić je že v svoji krstni sezoni presenetil svetovno košarkarsko javnost. V lanskem glasovanju ga je prehitel samo grški čudežni deček Giannis Antetokounmpo, vendar njegovih sposobnosti niso prepoznali igralci in trenerji v  NBA. Letos je bilo drugače, saj so ga tako igralci kot trenerji postavili na prvo mesto. Luka Dončič pa je tudi eden izmed glavnih favoritov za najkoristnejšega igralca sezone. V letošnji sezoni dosega v povprečju 29.1 točk, 9.6 skokov in 9 asistenc na srečanje.

Avtor Luka Perš, več lahko preberete tukaj.