Luka Mesec danes o aktualnih izzivih skrbi za starejše, medtem, ko je Golobu pomagal zrušiti Zakon o dolgotrajni oskrbi

Foto: Twitter Nataša Pirc Musar

Lahko bi rekli, da besede dr. Petra Gregorčiča v oddaji Ura moči z vsakim dejanjem trenutne oblasti dobivajo novo potrditev. Dr. Gregorčič je namreč izrazil prepričanje, da je trenutna oblast znegirala vse reforme, ki jih je zastavila predhodna vlada, za sabo pustila razdejanje, novih reform pa ne znajo zastaviti in izpeljati. Kot zadnje se to nenazadnje kaže na domnevni skrbi za starejše.

Tako je v torek pri predsednici republike Nataši Pirc Musar potekalo posvetovanje okoli novih izzivov na področju skrbi za starejše. Na novinarski konferenci sta poleg predsednice republike ugotovitve predstavila Frančiška Ćetković predsednica Sindikata upokojencev Slovenije in minister Luka Mesec.

Predvsem pri slednjem je zanimivo, da se ukvarja z aktualnimi izzivi na področju upokojencev, medtem, ko je trenutni vladi pomagal pri “rušenju” Zakona o dolgotrajni oskrbi. Z omenjenim zakonom je vlada Janeza Janše želela urediti področje skrbi za starejše, a je trenutna oblast naredila vse, da je zakon “padel” v vodo. Na to dejstvo je opozoril tudi Janez Janša: “Kje ste bili vsi trije, ko je Golobova @vladaRS brezobzirno povozila dolgotrajno oskrbo starejših @nmusar? @LukaMesec? Aja, vsi ste odkrito podprli ta sramotni korak. Danes pa o “aktualnih izzivih” skrbi za starejše.”

Vir: Twitter