Luka Mesec ne potrebuje Slovenk in Slovencev? Urad za demografijo po njegovem popolnoma nepotreben?

Luka Mesec. (Foto: zajem zaslona Twitter/Edvard Kadič)

Včeraj je odjeknila novica, da Luka Mesec razmišlja o ukinitvi oziroma pripojitvi svojemu ministrstvu urada za demografijo. “Levica pravi, da Slovenija nima težav z rojstvi, po njihovem nimamo demografskih primanjkljajev. Že 40 let nimamo zadosti rojstev za naravno obnavljanje prebivalstva, ampak zanje očitno to, kar je primanjkljaj za celo državo, ni problem. Gre za dobesedno ubijanje naroda in države,” je prepričan Aleš Primc, predsednik stranke Za Slovenijo Glas za družine in otroke. Ministrstvo je za N1 sporočilo, da urad, ki je bil ustanovljen za spodbujanje konservativne politike rodnosti in tradicionalnih vrednot v Sloveniji ne potrebujemo.

V prihodnjih dneh naj bi tako vlada odločala  tem ali bo urad popolnoma ukinila ali ga bo priključila k ministrstvu Luke Mesca. Aleš Primc ob tem pravi, da vse analize, tudi tuje kažejo, da imamo v Sloveniji demografsko problematiko, medtem, ko v Levici to zanikajo. Na Uradu za demografijo so zaradi tega na predsednika vlade naslovili tudi pismo v katerem ga seznanjajo z dejanskimi številkami.

Aleš Primc upa, da vlada ne bo podlegla stališču Levice, ampak bo sledila stališčem različnih institucij, ki opozarjajo na dejansko demografsko problematiko v Sloveniji. Vsi namreč spoznavajo to težavo, le v Levici jo ostro zanikajo.

Levica je edina v Sloveniji, ki meni, da demografskega problema ni, zato demografski urad pod njihovo vodstvo zagotovo ne spada. Če že ne pod vlado, bi moral urad delovati iti v pristojnost koga v vladi, ki priznava, da Slovenija ima demografske probleme,” je še mnenja Aleš Primc.

Kot vse kaže se tako stališče Levice kot Luke Mesca od predstavitve za ministra ni popolnoma nič spremenilo, saj je takrat izpostavil, da vidi rešitev demografske problematike s priseljevanjem tujcev. Ali tako Levica in Mesec menijo, da ne potrebujemo več Slovenk in Slovencev in bomo postali dežela hlapcev?

Vir: Nova24TV