Luka Mesec pred časom opozarjal na nedopustnost neprevzemanja sodne pošte, sedaj sam ne želi prevzeti obtožnice v primeru Roka Snežiča

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Gibanje v podporo vladi Janeza Janše)

Če je še pred letom ali nekaj več sedaj minister in takrat poslanec Levice domala ne razgrajal po državnem zboru ter mediji kako nedopustno je, da politiki ne prevzemajo sodne pošte, je danes vse drugače. Stališča naših predstavnikov ljudstva na levici se sodeč po potezah od kar so v vladi izredno hitro spreminjajo in imajo le ti dvojna merila za določene zadeve.

V času sodnih postopkov zoper Janeza Janšo je namreč takrat še poslanec danes pa minister Luka Mesec opozarjal kako nedopustno je, da politiki ne prevzemajo sodnih pošiljk. Takrat in danes so šli celo tako daleč, da so za seje preiskovalnih komisij poslancem vabila vročajo kar na sejah državnega zbora. Vendar zadnje poteze predvsem ministra Mesca kažejo, da v njihovih primerih veljajo drugačna pravila in takšno početje ni več nikakršen problem.

Kot so zapisali na N1 Slovenija je moral namreč biti predobravnavni narok v tožbi davčnega svetovalca Roka Snežiča proti sedanjemu ministru Luki Mescu preložen. Razlog preložitve predobravnaroka je v tem, da minister ni prevzel obtožnice. “Tole pa je za nasmejat do solz… in pošte s sodišča ni prevzel prav tisti Luka Mesec iz tiste levice, ki so imeli toliko za ves čas besnet po parlamentu čez one, ki ne prevzemajo pošte s sodišča..!”, je takšno obnašanje trenutne politike opisal poslanec SDS Branko Grims.

Vir: Twitter