Luka Perš: “Največji škandal je, da je GEN-i v času Goloba postal država v državi in mu zato nihče nič ne more”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Za večino medijev je iz takšnega ali drugačnega razloga tema okoli GEN-i in spornih nakazil v času Roberta Goloba dokaj nepomembna. Se pa s tem ne strinjajo na Nova24 TV, Planet TV, Požareportu in Prava.si, saj so edini mediji, ki resnično želijo priti tem nakazilom do dna.

Tako je v sredo Boris Tomašič na Novi24TV gostil Bojana Požarja (Požareport), Mirka Mayerja (Planet TV) in Luko Perša (Prava.si). Pod črto so se vsi strinjali, da je šlo dejansko za izredno sporne posle GEN-ja na Balkanu v času, ko je tega vodil Robert Golob ter, da v zdravih demokratičnih družbah takšna oseba ne bi mogla postati predsednik vlade. Sogovorniki so se strinjali, da je šlo pri poslovanju GEN.i na Balkanu za sporna nakazila, ki so bila kasneje dvignjena v gotovina in za katero se je izgubila vsaka sled.

Luka Perš je v oddaji predstavil tudi transakcije, ki bi jih naj bilo od leta 2015 do leta 2022 po njemu dostopnih podatkih za več kot 50 milijonov evrov. Vsi sogovorniki so si bili enotni tudi, da pri pojasnjevanju teh transakcij s strani trenutne uprave prihaja do strašnih protislovij, saj je nerazumljivo, da matična družba ne bi imela pregleda na poslovanjem hčerinske družbe oziroma dokumentacijo njenega poslovanja. Kar je po mnenju novinarjev zastrašujoče je to, da je bil direktor obeh podjetij en človek.

Novinar Prave.si je sicer v oddaji operiral s konkretnimi imeni in upravljalci teh poslov, novinar Bojan Požar pa je trenutno še mnenja, da je v poslih zagotovo sodeloval Martin Berishaj. Po mnenju Luke Perša pa je najbolj škandalozno to, da je podjetje GEN-i v času Roberta Goloba postalo država v država in nihče nič ne more pri tem. Poleg tega so vsi začudeni, da FURS glede na dejstvo, da je Berishaj tudi slovenski državljan še ni preverilo njegovega poslovanja.

Vir: Nova24TV