Mačehovski odnos države do lastnih državljanov, ki jim iz meseca v mesec viša cene vrtcev, tujce pa oprošča plačila te storitve!

Foto: X Tim Rauter

Kako stranka Levica postaja “lider” trenutne vlade, se kaže iz dneva v dan in iz dogodka v dogodek. Do pred kratkim koordinator omenjene stranke Luka Mesec je že pred volitvami napovedal, da v kolikor stranka postane vladna, vidijo rešitev demografskih težav z “uvozom” tujcev v Slovenijo. Danes pa njegove beseda na malo drugačen način povzema sam predsednik vlade Robert Golob, ki na samem vrhu Evrope unije, daje jasen signal, kako pomembni so za Evropo ilegalni migranti.

Vse to je zgodba, s katero želi trenutna oblast tujcem pripisati velik pomen za Slovenijo, medtem, ko v isti sapi državljanom Slovenije iz dneva v dan dviga cene življenjskih dobrin ter uvaja nove in nove davke. S takšno politiko tako od državljanov črpa finančna sredstva, da lahko denar porabi za tujce, ki v Sloveniji vidijo obljubljeno deželo. In s tem država tujcem daje signal, kako se pod Alpami cedita med in mleko, državljane pa dejansko zaničuje in potiska na sam rob dostojnega življenja.

Vsa ta politika se danes kaže tudi v lokalnem okolju večjih mest. Tako smo denimo priča, ko so se slovenskim državljanom stroški vrtčevskega varstva v enem letu zvišali za več kot 100 evrov, medtem, ko imajo tujci enake storitve brezplačne. Poleg tega pa so verjetno deležni še različnih socialnih transferjev in vse to jih pripelje, do boljšega življenja, kot delovno slovensko družino. “Slovenija. Kjer je mačehovski odnos do lastnih državljanov že ustaljena praksa, obenem pa razne (ilegalne) prišleke nagrajujejo z brezplačnim vrtcem. Urad za demografijo pa seveda ukinejo, saj bodo staranje prebivalstva rešili z uvažanjem bodoče volilne baze. Dve muhi na en mah,” je do takšne politike kritičen Tim Rauter.

Vir: X