Ljubljana 6. oktober 2020 – Na današnjo vsebino oddaje Dobro jutro na RTV Slovenija v kateri so razpravljali o primeru Trenta, se je odzval tudi mag. Dejan Kaloh, poslanec SDS. »V lahkotni info oddajici Dobro jutro na RTV Slovenija že navsezgodaj prodajajo nebuloze o primeru Trenta?!? Mora biti res hudo… Globoka država je očitno povsem brez idej! Pa tudi brez novih obrazov.«

Janez Janša je namreč leta 1992 kupil zemljišče v Trenti v Triglavskem narodnem parku (TNP) in ga leta 2005 prodal. Sedaj je po 15 letih državno tožilstvo pripravilo obtožni predlog iz razloga, ker naj bi premier podjetju Imos zemljišče prodal prepoceni.

Zanimivo je namreč, da je premier zemljišče prodal za 132.000 evrov, po mnenju tožilstva pa bi ga moral prodati za 15.000 evrov in sicer po 1 evro za kvadratni meter. Na drugi strani je zanimivo dejstvo, da je tega leta država podobna zemljišča v TNP prodajala po 45 evrov za kvadratni meter in to nezazidljiva zemljišča. Na tej podlagi je mogoče razbrati, da bi moral Janez Janša za parcelo od podjetja Imos dobiti 700.000 evrov in ne 132.000 evrov.

Kot smo že poročali je državno tožilstvo minuli teden zoper premierja vložili obtožnico , ki še ni pravnomočna. Pod predlog obtožnice je podpisan tožilec Boštjan Valenčič, ki naj bi bil po nekaterih navedbah medijev v dobrih odnosih s Hinkom Janullom, očetom Jaše Janulla.

M.I.