Mag. Ivan Simič, v.d. generalnega direktorja Finančne uprave RS podpisal sporazum z davčno upravo Republike Srbske

Foto: FURS

Mag. Ivan Simič, v. d. generalnega direktorja Finančne uprave RS (FURS)  je z direktorjem Davčne uprave Republike Srbske dr. Goranom Maričićem v Banji Luki podpisal sporazum o sodelovanju, poroča Nova24TV. O tesnejšem medsebojnem sodelovanju pa je Simič govoril tudi z dr. Mirom Džakulo z Uprave za posredno obdavčenje.

Včeraj so se predstavniki vodstva FURS z mag. Ivanom Simičem na čelu mudili na delovnem obisku v Banji Luki. Ker je Bosna in Hercegovina vse bolj zanimivo poslovno okolje tudi za slovenska podjetja, sta zelo pomembna učinkovito sodleovanje ter izmenjava podatkov s tamkajšnjimi davčnimi upravami. Vsekakor pa za obe strani predstavljata velik pomen tudi prenos znanj in izmenjava izkušenj.

Najprej so na delovnem obisku obiskali Davčno upravo Republike Srbske. Kot poroča Nova24TV so na sestanku govorili o ključnih razvojnih projektih, posebej o vlogi digitalizacije, aktivnostih v času COVID-19 ter o pomenu krepitve davčne kulture prebivalstva. Obe strani sta izpostavili pomen sodelovanja in se s podpisom sporazuma zavezali k tesnejšemu medsebojnemu sodelovanju v prihodnje.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV