Malorka: Moškega, ki je nalašč širil covid-19 in tako okužil 22 ljudi so zaprli!

(foto: Demokracija)

Demokracija poroča, da so na Malorki aretirali moškega, ki je namerno širil okužbo s covid-19. Moški je obtožen napada, ker je hodil v službo ter v fitnes kljub očitnim bolezenskim znakom.

Guardian poroča, da s konec januarja 2021 španske oblasti na Malorki sprožile preiskavo zaradi poročanj, da se je eden od zaposlenih zaposlenih “okužil a skrival svojo bolezen.” V mestu Manacor je že dneve pred izbruhom covid-19 omenjeni 40-letnik kazal simptome okužbe, to je skrbelo njegove sodelavce, vendar ni želel oditi domov. Ob koncu dneva je le šel na PCR testiranje, vendar ni želel čakati na izvide, ampak se je že naslednji dan vrnil v službo, potem pa je obiskal še lokalni fitnes. Njegovi sodelavci kot tudi njegov nadrejeni so vztrajali, naj gre domov, da ne bi okužil še koga.

Tako se je neodgovorno moški sprehajal naokoli z vročino 40 stopinj Celzija, vse pozive, da bi ostal doma, pa je zanemaril. Cel dan na delu je hodil naokrog ter si namerno snemal masko med kašljem, sodelavcem pa je govoril: “Vse vas bom okužil s koronavirusom.”

Ob koncu dneva, ko so prispeli rezultati njegovega PCR testa in pokazali, da je okužen s covid-19. Tako se je v kratkem izkazalo, da je s svojim skrajno neodgovornim ravnanjem okužil še pet sodelavcev, ki so prenesli okužbo na svoje družine. In med obolelimi so bili tudi trije komaj leto dni stari dojenčki.

Po informacijah španskih oblasti je moški zaradi neodgovornega ravnanja okužil 22 ljudi. Aretirali so ga zaradi suma na napad.

Vir: Demokracija

Uredništvo