Manfred Weber Golobu in njegovim sporoča: “Evropska unija ne bo tolerirala zlorabe pravic v politične namene, zato bo zaščitila medijsko svobodo”

Foto: Zajem zaslona

V Sloveniji je v preteklem tednu dogajanje zaznamoval obisk kriminalistov na Novi24 TV in to kljub temu, da v preiskavi nihče iz tamkajšnjega medija, kot sam medij ni bil osumljenec. Takoj po takšnem dejanju policije, ki je mimogrede depolitizirana s strani Goloba, so se pričela vrstiti opozorila, da gre za nedopustno potezo trenutne oblasti in putinističen pristop reševanja svoje oblasti.

https://x.com/ManfredWeber/status/1796935796882063450

Čeprav je Tanja Fajon še kot evropska poslanka v času vlade Janeza Janše skakala po Bruslju in kričala kako je ogrožena medijska svoboda, danes kot predstavnica vlade udobno sedi v svojem naslonjaču in modro molči, kot to počno njeni. Dejansko je v Sloveniji v 21. stoletju medij, ki ni naklonjen globoki državi in njihovim politikom deležen represije in se ga poskuša utišati. Kljub vsem molku aktualne oblasti ob tem dogodku, pa zadeva ni bila spregledana v tujini.

Tako se je med drugim oglasil Manfred Weber, ki je Golobu in njegovim podrejenim sporočil: “Nobena vlada v EU ne bi smela nikoli kaznovati katerega koli medija zaradi prikazovanja nasprotnih stališč. Evropska komisija in Evropska unija ne bosta tolerirali zlorabe pravic v politične namene.” V nadaljevanju je Weber nemudoma pozval Evropsko komisijo, da preuči predmetno zadevo, predvsem pa da zaščiti medijsko svobodo ter pravno državo v Sloveniji.

Vir: X