Ali razmere, kot jih ima trenutno Pohorje res ne zadoščajo za izvedbo smučarske tekme svetovnega pokala? To se danes sprašuje marsikateri Mariborčan!

Zlata lisica se seli v Kranjsko Goro

Čeprav je noč na Pohorju minila ob zvoku snežnih topov, to očitno ni bilo zadosti. V zgornjem delu proge so sneg proizvajali tudi med novinarsko konferenco, na kateri je postalo jasno, da se 56. Zlata lisica seli v Kranjsko Goro. Takšno odločitev je po pogovoru z vodstvom svetovnega pokala in lokalnimi organizatorji sprejel snežni kontrolor in direktor ženskih tehničnih disciplin Markus Mayr.

O tem, kako čvrsti so bili pri svoji odločitvi o izvedljivosti prvotnega načrta Mariborčani, priča tudi dejstvo, da mariborskega klica na pomoč do danes še niso dočakali v Kranjski Gori. Gorenjsko smučarsko središče je Štajercem do zdaj na pomoč priskočilo že sedemkrat, od tega kar štirikrat v zadnjih dvanajstih letih. A Zlata lisica je bila vedno najboljša, če je na Pohorju! Zato so Mariborčani upravičeno jezni.

A odločitev kontrolorja in direktorja ženskih tehničnih disciplin Markusa Mayrja je dokončna. Maribor je izgubil bitko z naravo in upa na ugoden razplet spet čez leto dni!

Avtor Mitja Grmovšek, članek je bil prvotno objavljen tukaj.