Marijan Smode razkril kako so narodnozabavne glasbenike na RTV Slovenija označevali za govedarje

Foto: X Marijan Smode

Vsakemu posamezniku je danes jasno, da akterjem trenutne politike Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, si pa danes želijo vse privilegije, ki jih nudi država. Kot kaže ni nič drugačna slika na RTV Slovenija, ki so jo osvobodili Golobovi. Pred njihovo osvoboditvijo smo lahko poslušali kako je bila ugrabljena in so bili posamezniki zatirani.

Ob tem pa jih niso ganila opozorila, da so RTV Slovenijo pred tem šestdeset in več let vodili njihovi, ki so bili nenazadnje člani posameznih levih strank. In kot izhaja iz zadnjega zapisa slovenskega glasbenika Marijana Smodeta tudi tem nikoli ni bila Slovenija intimna opcija. Slovenski glasbenik razkriva podcenjujoč odnost takratnih zaposlenih na RTV Slovenija.

Kot je zapisal Smode nikoli ne bo pozabil podcenjujočega odnosa do narodnozabavne glasbe, ki mu je bil priča. Kot pojasnjuje so domači glasbeniki ob prihodu na RTV Slovenija doživljali prezir in opazke. “Nikdar ne bom pozabi tistega ponižujočega odnosa do narodnozabavne glasbe,… ko so prišli na snemanja… Tudi najbolj eminentna imena te zvrsti si slišal po hodnikih.. Uh govedarji gredo.. Prav žalostno… No kasneje se je to dogajalo tudi meni, pa Brendiju… Ali je to naš rtv,” odnos do slovenske glasbe opisuje Marijan Smode.

Vir: X