Marjan Šarec, zgodovina ni komedijantstvo ali norčevanje iz državljanov? Boji 2. svetovne vojne so se odvijali pod rdečo zvezdo, tisto zvezdo, ki je leta 1991 napadla Slovenijo!

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Že samo dejstvo, da je nekdanji premier in danes obrambni minister pred kamerami prizna, da so mu v srednji šoli dejali “da je neumen kot moški spolni organ”, pove več kod dovolj o njem samem. Kot kaže je bila ena od “rak ran” njegovega izobraževanja tudi zgodovina, lahko pa samo, da se spreneveda in slepo sledi politiki, ki ga je povzdignila iz pozabe.

Kljub temu, da trenutna vladajoča politika tudi z ukinjanjem Muzeja slovenske osamosvojitve želi minimalizirati pomen vojne za Slovenijo in revitalizirati pomen narodno osvobodilnega boja, so zgodovinska dejstva vse bolj znana ljudem. Pri takšnem prepričevanju ljudi ni kot kaže nobena posebnost obrambni minister Marjan Šarec, ki želi ljudem “prodati” teorijo, da so boji v 2. svetovni vojni pripeljali do samostojne Slovenije.

“Gre za enega v nizu bojev za samostojno in neodvisno Slovenijo še v času takratne države. To je bil boj za življenje, kakršnega si ga kot narod želimo,” je izjavil v Ribnici Marjan Šarec. pri tem pa pozabil, da so pred 80 leti boje izvajali pod rdečo zvezdo in to isto rdečo zvezdo, ki je leta 1991 napadla tudi Slovenijo. S tem obrambni minister pozablja zgodovinska dejstva, ki se jih ne da enačiti in so v nasprotju z njegovim razmišljanjem, hkrati pa v posmeh vsem tisti, ki so leta 1991 dali svoja življenja oziroma jih postavili pred orožje rdeče zvezde.

Vir: Twitter