Marka Milosavljevića tokrat s “tira vrgla” novica, da na RTV prihaja Luka Svetina!? Lahko po njegovem na RTV Slovenija delajo samo novinarji trde leve provenience?

Foto: Zajem zaslona (YouTube/Skledar)

“Če kaj, je Milosavljevićevo etiketiranje “neokusno, neprimerno in v nasprotju s standardi”. Nič o vsebini njegovega dela, odnosu do gostov, vodenju … @LukaSvetina sem imel priložnost spoznati kot profesionalnega, neodvisnega novinarja in voditelja,” je zapisal Rok Čakš. Gre za Čakšev odziv na zapis Marka Milosavljevića na novico o domnevnem prihodu Luke Svetina na RTV Slovenija.

Mirko Milosavljević je namreč kot profesor na Fakulteti za družbene vede, v svojem že “značilnem nasprotovanju” vsemu kar je v nasprotju z njegovimi stališči, kritično komentiral morebitni prihod Svetine na RTV Slovenijo. Milosavljević žal predvsem kot profesor sledi nekaterim stališčem poslancev, ki Nova24TV, Demokracijo in druge platforme razlagajo kot strankarska trobila, ker se žal ne strinjajo z njihovim nazorom.

S svojim zapisom za N1 je tako vse, ki drugače mislijo od prepričanja slovenske levice označil za strankarske sodelavce in promotorje. V svojem izrazoslovju je šel še dlje in morebitni prihod Luke Svetine na RTV označil za neokusen, neprimeren in naj bi bil po njegovem v nasprotju s programskimi standardi, ki po njegovem zahtevajo distanciranost, neodvisnost in profesionalnost.

Kako Luko Svetina vidi Rok Čakš je lepo vidno iz njegovega zapisa. Zelo konkretno pa je Milosavljeviću odgovoril tudi novinar Bojan Požar: “@LukaSvetina, na primer, tudi na @Nova24TV ni bil tako politično pristranski, kot je bil Marcel St. na @StudioCity_…”

V našem uredništvu glede distanciranosti, neodvisnosti in profesionalnosti, ki jo imajo trenutni voditelji informativnih oddaj, dodajamo posnetek na podlagi, katerega si lahko ljudje sami ustvarijo svoje mnenje in preverijo zahteve, ki jih ima Milosavljević do določenih novinarjev.

Vir: Twitter