Marko Lotrič: “Cela Slovenija se že več tednov ukvarja z afero Litijska 51, medtem je država blokirana, zdravstvo nam stoji, ljudje pa umirajo”

Foto: Zajem zaslona YouTube

Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič je za podkast Na tekočem spregovoril o trenutnem stanju v Sloveniji. Na začetku je poudaril, da se ne deklarira kot levi, ne kot desni, ampak je samo gospodarstvenik. V nadaljevanju pa nanizal nekaj dejstev, ki kažejo, da je Slovenija pod Golobovo vlado v prostem padu.

Tako denimo predsednika DRžavnega sveta jezi, da se Slovenija že več tednov ukvarja z afero Litijska 51, medtem, ko je država na vseh področjih blokirana. Dogaja se nam tudi, da ljudje umirajo, ker nam stoji zdravstvo in ljudje nimajo dostopa do zdravnikov. V pogovoru se je dotaknil tudi področja energetike, ki je po njegovem narobe zastavljeno na področju celotne Evrope.

Marko Lotrič je poudaril, da se je Evropa napačno lotila zelenega prehoda. Takšna politika nikakor ne sme biti uničevalec kmetijstva in gospodarstva, ampak čuvanje narave ter zemlje, z možnostjo razvoja. po njegovem mnenju moramo strmeti k jedrski energiji v kombinaciji z obnovljivimi viri energije. “Mladi bodo ostali v Sloveniji le, če jim bomo zagotovili štipendije in stanovanja ter primerljivo plačana delovna mesta,” je še dejal Marko Lotrič.

Vir: X