Marko Lotrič: “Zakon o delovnih razmerjih je napisan v jeziku ulice, kar je prepričana tudi zakonodajno-pravna služba”

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Že ob sprejetju novele Zakona o delovnih razmerjih in Zakona o tujcih, so mnogi opozarjali, da gre za škodljive spremembe. Najbolj ponosni pa so bili v Levici, ki so ljudi prepričevali kako pomembne spremembe so se s tem uveljavile. S tem se ni strinjal Državni svet, zato je izglasoval odložilni veto.

Državni svetniki so v četrtek izglasovali odložilni veto tako na novelo Zakona o delovnih razmerjih, kot Zakona o tujcih. Ob tem je predsednik Državnega sveta Marko Lotrič podal nekaj pojasnil, zakaj je predvsem Zakon o delovnih razmerjih škodljiv.

Kot pojasnjuje Lotrič je ZDR-1D napisn v jeziku ulice na kar opozarja tudi zakonodajno-pravna služba Državnega zbora. Kljub temu, da gre za sistemski zakon, ga je Državni zbor obravnaval po nujnem postopku, kot, da bi šlo za interventni zakon in je s tem onemogočena širša razprava. “Socialni dialog ni bil upoštevan: določene spremembe zakona so bile sprejete enostransko, brez soglasja delodajalske strani in na željo nevladnih organizacij,” je zapisal Marko Lotrič.

“Skrajna levica riše odnos med delodajalcem in delavcem kot sovražnega, kjer do zadnje pike urejajo tisto, kar normalno urejajo ljudje sami. Kot da so delodajalci ogri, kot da delavec ne more dati odpovedi. Kot da v službi samo trpi. Jugo miselnost!,” pa je ob tem prepričan zdravnik Federico V. Potočnik.

Vir: X